Az árnyékolástechnika három nagy klasszikusa

Árnyékolástechnika

Bár a technológia fejlődésével újabb és újabb megoldások jelennek meg az árnyékolástechnika piacán, három nagy klasszikus – a redőny, a szalagfüggöny és a reluxa – még mindig az élen jár. De vajon mi az oka annak, hogy évtizedek múltán is van helyük a modern ingatlanokban? Erre a kérdésre keressük a választ a következőkben.

Redőny: az energiahatékonyság nagymestere

A klímaváltozás hatásaival mindannyian szembesülünk, a nyári hőség egyre elviselhetetlenebb. Azonban a redőnyök, különösen az alumínium redőnyök, hatékony megoldást jelentenek a kánikulában. Segítségükkel jelentősen csökkenthetjük a légkondicionálásra fordított energiafelhasználást, ami nem csupán a környezetnek, de a pénztárcánknak is kedvez.

A redőny mindig képes megújulni, és a modern kor igényeire szabva ma már motorizált, sőt, automatizált változatban is elérhető, tovább fokozva a hatékonyságot.

Szalagfüggöny: Kényelem a képernyők uralta világban

A számítógépek és televíziók ott vannak minden otthonban, az irodákban pedig a projektoros rendszerek is mindennaposak. Ilyen környezetben olyan árnyékolóra van szükség, ami nem zárja ki teljesen a fényt, csupán szabályozhatóvá teszi azt. Szalagfüggöny használatával optimális fényviszonyokat teremthetünk a munkához és a filmnézéshez, és mindez csak pár mozdulat.

Bizonyos szalagfüggöny típusok ráadásul mosógépben moshatóak, ez a praktikusság pedig szintén kedvez a 21. század emberének.

Reluxa: Játék a fényekkel a modern stílus jegyében

A reluxa legnagyobb előnye, hogy segítségével tetszőlegesen szabályozhatjuk a bejutó fény mennyiségét és irányát is, így képes alkalmazkodni egyetlen árnyékoló minden elképzelhető igényhez.

Azonban nem csupán praktikus árnyékolóról van itt szó, a reluxa egyúttal a modern lakberendezés meghatározó eszköze is. Amellett, hogy anyagváltozatai révén bármilyen enteriőrbe remekül passzol, használatával izgalmas fény-árnyék játékokat hozhatunk létre, egyedivé varázsolva ezzel a belső tér hangulatát.

Ha Ön is az árnyékolástechnika nagy klasszikusai között látja a tökéletes megoldást otthonába vagy az irodába, mi segítünk megvalósítani elképzeléseit!