A hőszigetelés vagy az ablakcsere legyen előbb?

ablak, Nyílászárók, Rehau nyílászárók

Az energiahatékonyság napjainkban fontos téma sokak számára. A többségnek lényeges szempont, hogy csökkentsék kiadásaikat otthonuk fenntartásával kapcsolatban. A mai energiaárak ismeretében nem csoda, hogy ez most az utóbbi időszakban ennyire előtérbe került, ugyanis vannak változások, amik egyeseket kifejezetten rosszul érinthetnek.

Sokan elsőként abban látják a megoldást, hogy ingatlanjuk új, korszerű szigetelést kapjon, így azt gondolják, máris elindulhatnak a spórolás útján. Megfeledkeznek arról, hogy nem csupán a falszigetelés, hanem az ablakok állapota, szigetelőképessége is sokat számít abban, hogy megvalósuljon az épület gazdaságos fenntartása.

Nincs energiahatékonyság növelés ablakcsere nélkül!

Nagyon sok ingatlan rendelkezik olyan nyílászárókkal, amelyek nem jól szigetelnek, ezért kifejezetten sokat rontanak a hőérzeten. Nem véletlen, hogy ez így van, ugyanis az ablakon keresztül, vagy pedig a falhoz való illesztésnél szökhet például a meleg, így pedig nagyon nehéz optimális hőmérsékletet kialakítani.

Éves szinten nagy mértékben megnövelhetik a kiadásokat a rossz minőségű, régi ajtók, ablakok. Ennek alapján hiába történik meg a falak szigetelése, ha a nyílászárók nem rendelkeznek az elvárásoknak megfelelő szigetelő tulajdonságokkal, nem igazán lesz eredménye a munkának.

Hőszigetelés vagy ablakcsere legyen az első?

Mindenképp az ablakcserének kell lennie az elsőnek, hiszen így tudnak teljesülni az energiahatékonysággal kapcsolatos feltételek.

Az ablakoknak mindenképp a fal külső szintjére kell, hogy kerüljenek, így meggátolható a hőhíd kialakulása, illetve az, hogy mélyen kerüljenek beépítésre, ami miatt később kevesebb fény jutna be a térbe.

Amennyiben Ön is szeretne energiatakarékos ingatlanban élni, keressen bennünket az új ablakaiért! Minőségi megoldásainkon keresztül lehetősége lesz hosszú távon spórolni, így a számlák többé nem okozhatnak kellemetlen meglepetést.

Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken!